Over The Musix

The Musix zijn zes bevriende muzikanten die graag samen muziek maken. Op deze pagina vertellen ze u waarom het zo bijzonder is om onderdeel uit te maken van The Musix.

Martha van Gent over The Musix

15 jaar geleden vroegen Lennert en Maria mij of ik mee wilde werken aan het nieuwjaarsoncert in Alblasserdam. Dit werd een traditie en in de loop van de jaren werd ‘the Musix’ geboren. Ieder jaar opnieuw beleven we met z’n 6-en een hoop (muzikaal) plezier tijdens de ‘Nieuwjaarstour’ door het hele land. De gezelligheid onderling zorgt voor een fijne sfeer. 

Iedere keer opnieuw kijk ik ontzettend uit naar de concerten die we geven. Muziek vertelt een verhaal en er is niets leukers dan dat verhaal met elkaar vorm te geven. Het is geweldig om met elkaar op een ongedwongen manier muziek te maken. Als we dan ook nog eens terughoren van de bezoekers en luisteraars dat ze genoten hebben van de muziek, dan is mijn doel bereikt!

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van ‘the Musix’ en ik zou het leuk vinden u eens te ontmoeten tijdens één van onze concerten!

Lennert Knops over The Musix

Vanaf het begin ben ik betrokken bij The Musix. The Musix zijn 6 musici die bij elkaar kwamen voor een nieuwjaarsconcert. Na een aantal jaren zijn panfluit en trompet vervangen door viool en cello. Deze combinatie de andere instrumenten geeft ontzettend veel mogelijkheden wat betreft klank en instrumentatie. Het werkt inspirerend om hiervoor muziek te arrangeren. Het is fantastisch om deel uit te maken van een groep mensen die met een no nonsens mentaliteit iets moois neer willen zetten. Het normale spreekt niet allen ons, maar ook veel bezoekers aan. Elk jaar zien we de bezoekers aantallen toenemen. Een teken dat we op de goede manier bezig zijn.

Naast de persoonlijke klik met de andere musici vullen we elkaar op muzikaal gebied goed aan. De muzikale interactie en met elkaar iets moois creëren maakt het musiceren met The Musix ontzettend leuk. Het is genieten als je achter het orgel hoort dat er ‘beneden’ iets moois wordt gespeeld en dat ik daar een passende begeleiding bij kan spelen. Het belangrijkste is dat we op een ontspannen manier muziek willen maken en daar er zelf plezier aan beleven. Dan kun je iets van je enthousiasme overbrengen op de bezoekers.

Verder spreekt de combinatie van geestelijke-, (licht)klassieke- en populaire muziek mij aan. De afwisseling die dit voor de luisteraar, maar ook voor de uitvoerden biedt is heel prettig. Ook de zoektocht naar een afwisselend programma geeft mij veel voldoening. Bekende melodieën in een nieuw jasje, maar ook onbekende muziek die aansluit bij de sound die we bij The Musix creëren, dat daagt je uit om creatief te zijn.

Voorlopig ben ik nog niet klaar met The Musix!

Corrie Wielink over The Musix

Al een aantal jaren mag ik deel uit maken van de groep Musix. Onze tour aan het begin van het nieuwe jaar is niet meer weg te denken in mijn en onze agenda(‘s); toen we aan het begin stonden hadden we niet kunnen denken dat dit elk jaar zo’n succes zou worden – mede dankzij uw enthousiasme en onze hoofdsponsor Gezinsenergie!

Ook dit jaar zie ik er weer naar uit; de voorbereidingen voor de tour zijn inmiddels weer in volle gang. Wat is het een voorrecht om op deze manier samen bezig te zijn met een prachtig iets – muziek! - maar ook de gezellige momenten/gesprekken voor- tijdens en na de concerten zijn de fijne en onmisbare extra’s.  Ik hoop nog lang op deze manier deel uit te mogen maken van de Musix en ik hoop dat u er net zo van geniet als wij dat doen voor of tijdens/na de concerten.

Wie weet ontmoet ik u op één van onze concerten; u bent van harte welkom, graag tot ziens!

Maria Knops over The Musix

The Musix

Dat The Musix inmiddels een begrip is geworden mag toch wel heel bijzonder genoemd worden. Wat heerlijk dat ik daarvan deel uit mag maken!

De warme persoonlijkheden van de andere en de inspiratie die je van elkaar krijgt, is iets wat ik niet meer zou willen missen. De gezelligheid die we met elkaar delen, voelt als thuiskomen. Dit proberen wij ook uit te stralen door middel van de muziek en persoonlijk contact met de muziekluisteraars.

De Nieuwjaarstour is voor ons allemaal het hoogtepunt waar wij elk jaar enorm naar uitkijken. Halverwege het jaar komen we met elkaar bijeen om ideeën uit te wisselen. Om ieder jaar weer met nieuwe en uitdagende muziek te komen is al een tour opzicht.

Dankzij Lennert en Arie die de muziek bewerken en arrangeren komen we meestal tot een mooi resultaat. Het geeft een voldaan gevoel als je van het publiek hoort dat ze ervan genoten hebben. Daar doe je het ook voor!

Ik hoop dat u ook van onze muziek geniet.

Wij hopen op nog vele mooie jaren met elkaar maar ook met u als luisteraar!

Arie van der Vlist over The Musix

The Musix bestaat eigenlijk uit 6 muzikale vrienden.

Lennert en Maria ken ik al bijna 20 jaar. We kwamen elkaar tegen tijdens een koorzangavond. Sinds die tijd begon de samenwerking. Wat instrumentale concerten, en later begeleiden we elkaars koren e.d.

Door de jaren kom je met diverse muzikanten in aanraking, dus ook met Martha, Corrie en Csaba. “The Musix” in de huidige samenstelling bestaat eigenlijk nog maar een paar jaar. Muzikaal gezien is het op dit moment eigenlijk een perfecte samenstelling.

De verschillende instrumenten combineren in deze samenstelling heel goed. Het mengt allemaal mooi. De muziek die wij spelen moet echter voor ons op ‘maat’ gemaakt zijn. Daarom bewerken Lennert en ik veel muziek. Hierdoor kan je het erg afwisselend maken en b.v. op het juiste moment het juiste instrument naar ‘voren’ halen.

Dit maakt het voor de luisteraar ook leuk. Tijdens een concert krijg je dus ook een afwisselend programma. Naast de muzikale klik is “The Musix” ook een gezellige vriendenclub.

“The Musix” geeft mij ook energie! Ik hoop u als luisteraar ook…